KRALJEVO - PREVARANT ILI NE Posetnica Ali Ahmeda, 20.5.2016.

НУДИ ЗЛАТО ЗА „СИЋУ“

Сумњајући да је недавно био жртва међународног преваранта, наш читалац Зоран из Краљева који не жели да му се објави презиме, јавио се писмом редакцији уз молбу да објавимо његову причу како још неко не би доживео исту судбину.

Док је, наиме, својим аутомобилом путовао такозваним старим путем од Чачка до Краљева, Зорана је 17. Маја око 13.30, на ненасељеној деоници пута између Мрсаћа и скретања за Буковицу, зауставио странац и замолио га за новчану помоћ. Према Зорановим речима, тај човек, тамне пути са блискоисточним акцентом, који се наводно зове Али Ахмед како је то касније установио из визит-карте, стар између 50 и 60 година, стајао је крај пута поред паркираног „мерцедеса“ немачке регистрације у којем су се налазиле још две особе. Мислећи да је остао у квару и да му је потребна помоћ, Зоран је зауставио свој аутомобил како би видео о чему се ради.

– Човек је био љубазан, лепо обучен, окићен златом. Схватио сам да је остао без горива, да код себе наводно има само девизне платне картице и да му је потребно 3.000 динара јер много жури да заврши неки важан посао. У замену за новац, нудио ми је златан прстен као залог или поклон, нисам баш најбоље разумео – пише Зоран.

Прстен је, како тврди наш читалац, био прилично тежак са златарским жигом са унутрашње стране.

– Размишљао сам шта да урадим и на крају сам му дао 1.500 динара и вратио му прстен. Љубазно се захвалио, а ја сам сео у ауто и отишао. Тек када сам стигао кући видео сам да ми је на седишту оставио посетницу на којој је писало Али Ахмед, менаџер неке фирме из Берлина која се бави увозом и извозом – додаје Зоран.

Сумењајући да је ипак био жртва преваре, Зоран је на интернету потражио човека коме је дао новац и закључио да се највероватније ради о међународном преваранту.

– Интернетом сам дошао до података да тај човек путује по Европи и на овај лукав начин од људи узима новац – завршава своје писмо наш читалац. – Зато сам и одлучио да све ово напишем јер изгледа да преварант сада оперише по Србији. Новац јесам дао добровољно, нисам опљачкан, али сам преварен.

Како незванично сазнајемо, ни Полицијској управи у Краљеву, ни Полицијској управи у Чачку у последњих неколико дана није пријављен ни овај, као ни један сличан случај.