АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА - фото: инфоКВпресс
АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА – фото: инфоКВпресс

По трећи пут за нешто више од годину дана бронзана статуа у природној величини великана српског глумишта Драгана Николића у централном парку у Врњачкој Бањи опет се нашла на мети вандала.

Још увек непознати вандали поново су откинули један део Гагиних наочара и тако оскрнавили његов споменик, дело познатог вајара Драгољуба Димитријевића, подигнут на иницијативу овдашње Специјалне болнице „Меркур“ чији је популарни глумац био промотетр и заштитно лице.

– Неко је, из ко зна којих разлога, безумно поломио један део Драганових наочара на бисти. Па коме смета наш Џими Барка, Прле, Флојд, Урке… – пита се Никола Џамић, један од иницијатора да се статуа легендарног глумца постави у врњачком парку.

Према његовим речима, како је утврђено, први пут су наочаре поломљене сплетом несрећних околности, али други и трећи пут је без сумње у питању вандалски чин.

– Поправићемо наочаре јер наш Гага није заслужио да га бројни бањски гости виде у оваквом издању – додао је Џамић.

Упамћен на простору целе бивше Југославије по незаборавним улогама на малом и великом екрану, као и на позоришној сцени, Драган Николић је посебно место заузимао у срцима мештана Врњачке Бање коју је много волео и у њој често боравио. Како би му се на неки начин одужили и захвалили, Врњчани су му постављањем бисте у природној величини, подарили трајни симбол у престоници српског континеталног туризма. Његова биста свечано је откривена крајем октобра 2017. године. Тада нико није могао ни да претпостави да ће се наћи на мети вандала…