фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Палећи свеће и уз звуке незаборавних хитова једног од највећих кантаутора на овим просторима, Краљевчани се вечерас, у центру града, одају почаст  недавно преминулом Ђорђу Балашевићу.

– Волеле су га генерације и генерације из бивше и садашње државе, а захваљујући сјајним песмама верујем да ће га волети и поштовати и неке наредне генерације. Жао ми је што га никада нисам уживо гледала у свом граду, али сам зато путовала на концерт у Крагујевац, а имала сам и ту част и привилегију да присуствујем једном од његових легендарних наступа у „Сава центру“ – рекла нам је једна средовечна Краљевчанка.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

У знак поштовања и сећања на Балашевића, у неколико познатих угоститељских објеката у центру града током целог дана и вечери пуштале су се искључиво његове песме, од оних са почетка музичке каријере и „Раног мраза“, па све до најновијих.

– Нека ти је мирно небеско море, панонски морнару – штитећи упаљену свећу од налета ветра тихо је рекао један Краљевчанин уз одобравање својих суграђана. – Неко то од горе види све…