фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

За Видовдан, 28. јуна ове године, отворићемо аеродром „Морава“ у Лађевцима код Краљева за цивилне међународне летове. Уложићемо додатних 8,4 милиона евра да продужимо писту како би на овај аеродром могао да слети и „боинг 737“. Полако, али сигурно почињемо да стварамо другачији слику и унутар наше земље, али и у свету. А, да би то било потпуно, морали смо да доведемо инвеститоре. Довели смо у Краљево немачки „Леони“ који ће запослити више хиљада људи, за месец-два долазим да отворим први погон на 6.500 квадратних метара у којем ће радити прве стотине запослених, довели смо турски „Евротај“ који ће такође запослити више хиљада радника. Помоћи ћемо и домаћим привредницима да развијају посао и запошљавају што више Краљевчана.

Ово је, пред неколико хиљада Краљевчана у старој хали спортова на ибарском кеју у Краљеву рекао Александар Вучић, председник Републике Србије који је данас у оквиру кампање „Будућност Србије“ посетио Рашки округ.

– И ако постоји град у Србији који је био више разаран и уништаван лоповским приватизацијама оних који су владали нашом земљом, онда је то Краљево. Овде је само у „Магнохрому“ радило више од 5.000 људи, у „Фабрици вагона“ 4.200, ту су били још „Аутотранспорт“, „Јасен“, „Пољопромет“, „Стотекс“, фабрика колико хоћете и све су уништили. Гледамо да помогнемо, да полако вратимо живот где год можемо, да помогнемо радницима без обзира што нисмо ни криви ни дужни за пропаст њихових предузећа – додао је председник Вучић. –

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Желим Краљевчанима да се захвалим за сваки вид подршке у претходном периоду, јер без тога ништа не бисмо могли да урадимо. Хвала свим људима што цене наше напоре. Борили смо се у претходном периоду да доведемо фабрике у Краљево где је било 14.500 незапослених. По сваку цену смо морали да доведемо инвеститоре. Моли једне, моли друге, али неће. Трећи кажу тамо је био земљотрес, четврти тамо су биле поплаве, а нема ни ауто-пут до Кеаљева. А, онда смо завршили ауто пут Љиг-Прељина, сада завршавамо Љиг-Лајковац, Уб-Лајковац, ускоро ће бити у потпуности изграђен ауто-пут Београд-Чачак, крећемо да градимо Чачак-Пожега, али и ауто пут Чачак-Краљево-Трстеник-Крушевац-Појате који ће нас коштати скоро милијарду евра. Своје снове претварамо у стварност. То не пада с неба, није ствар политичких договора, то је ствар здраве Србије, здраве економије, здравих финансија.

Председник Србије је истакао да се не захваљује грађанима Србије зато што моли за глас, већ зато што су веровали у исправност реформи, знајући да само тако можемо доћи до резултата.

– Данас имамо сигурну касу, грађани Краљева, Рашког округа, грађани Србије нисте више презадужени. Хоћемо да нашој деци оставимо чисту и сигурну будућност, да од свог рада живе нормално, а да пензионерима пензије буду редовно исплаћиване. Када смо ми дошли на власт нисмо имали из чега да исплаћујемо пензионере. Неко је појео и покрао новац. Потрошене паре на лоповлук. Ми смо тада из доприноса за пензијско осигурање могли да исплатимо само 41 одсто пензија, а 59 одсто смо исплаћивали из буџета издавањем обвезница. Данас свега 30 одсто исплаћујемо из буџета зато што имамо већи број запослених. Здравији систем функционише, пензионери ће из године у годину имати веће пензије, а дугове Србије ћемо смањивати. Све више новца улажемо у здравствене институције, свуда по Србији. Хоћемо да наши стари, да наша деца, имају чисте и најбоље опремљене болнице и Домове здравља, и то не само у Београду, већ свуда у Србији, јер није Србија само Београд – поручио је Вучић.

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

Он је овом приликом нагласио да модерна, пристојна и Србија будућности неће дозволити да се врати време пљачки и да наша држава више не зависи од одлука било кога са стране, већ води политику у интересу својих грађана.

– Србијом ће управљати грађани Србије преко легално и легетимно изабраних представника, а не велике силе и стране земље – нагласио је Александар Вучић. – Снове претварамо у реалност, у оно што је бољи живот Краљева, што је бољи живот Србије. Тако ћемо наставити да радимо. Исту енергију којом смо сви радили у пртеходном периоду, улажемо у будућност. Да се изборимо за бољу Србију, не мењају се ствари за годину или две. Потребно је време. Али без снаге и подршке народа ништа не можемо. Не знам када ће бити избори, али свако ће бити брзо, а обавеза свих нас је да пристојна Србија победи и то убедљиво и најуједињенија до сада.


Александар Вулин и Зоран Павловић - фото: инфоКВпресс
Александар Вулин и Зоран Павловић – фото: инфоКВпресс

У свечаној сали Скупштине града Краљева јуче су министар одбране Александар Вулин и Зоран Павловић, директор „Аеродрома Србије“ потписали уговор о коришђењу дела војног аеродрома у Лађевцима за цивилни и војни ваздушни саобраћај. Истовремено, министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић је са Павловићем потписала Уговор о неновчаном улогу Републике Србије у привредно друштво „Аеродроми Србије“.

– Ово је велики дан за Краљево, јер отварање дела аеродрома „Морава“ и за цивилну ваздушну пловидбу ствара лепу привредну и туристичку перспективу. Војни део „Мораве“ ће остати у функцији очувања безбедности, а свако улагање у војску Србије је улагање у живот сваког нашег грађанина – истакао је министар Вулин. – Што је војска јача, опремљенија и задовољнија, то ће бити и сви наши грађани и земља.