mesto#udesa#osaonica#1

УМЕСТО БАБИНА СПРЕМАЈУ САХРАНУ

У саобраћајном удесу који се, под још неразјашњеним околностима дододио јуче, око 15 сати, у месту Осаоница недалеко од Трстеника, на магистралном путу Краљево-Крушевац, погинуо је Василије Николић (49) из Штулца код Врњачке Бање, док је његова супруга Мила (43) задобила тешке повреде.

Како незванично сазнајемо, удес се догодио када је „бмв“, крећући се из правца Краљева, приликом претицања камиона директно ударио у „опел кадет“ којим је из супротног правца управљао Василије Николић. Због задобијених повреда Василије је на месту преминуо, Мила је у бесвесном стању најпре пребачена у крушевачку болницу, а потом и у Клинички центар у Нишу, док је возач „бмв“ из Трстеника ухапшен и задржан у полицијском притвору.

Несрећни Василије, кога су мештани његовог родног Штулца и врњачког краја из милоште звали Сика, иза себе је оставио чак петоро деце – Тијану (23), Ненада (17), Валентину (10), Стевана (3) и малог Марка који се родио пре само петнаестак дана.

– Ето, уместо бабина, ми спремамо сахрану… Настрада наш Сика само неколико километара од своје куће – кроз сузе прича Василијев рођени брат Никола Николић. – Брат и снаја су се враћали из куповине у Трстенику. Ауто су напунили намирницама и пеленама. Страшно је ово, остадоше деца сирочићи…

Док му се мајка Мила не опорави тек рођени Марко је смештен у породилиште Опште болнице „Студеница“ у Краљеву, док су се остала деца, бар привремено преселила код ујака у Грабовац, недалеко од Трстеника.

– Са зебњом ишчекујемо сваку вест о нашој Мили из болнице у Нишу. У тешком је стању, али се надамо да ће се опоравити. Још сам у шоку, не могу да верујем да се ово догодило – вртећи главом додаје Милин брат Милан Лукић. – Па, само пре неки дан смо славили Марково рођење, весељу није било краја, а сада нас ова несрећа све зави у црно.

У дворишту породичне куће Николића у Штулцу јуче сабласна тишина… Родбина, комшије, пријатељи, знани и незнани мештани и Врњчани долазе да изјаве саучешће и поделе тугу, да питају да ли се Мила опоравља…

– Сика је био лаф, људина, имао је 150 килограма, али никада ни мрава није згазио. Био је племент и хуман човек, више од 20 пута је добровољно дао крв. Породица му је увек била на првом месту, волео је своју жену и обожавао децу – каже брат Никола.

Мештани Штулца имају само речи хвале за свог трагично настрадалог комшију. Био је, кажу, вредан и поштен, увек спреман да помогне.

– Црнчио је од јутра до мрака. По занимању прецизни механичар до недавно је радио у ЕПС, а супруга Мила скоро се запослила у „Цветексу“ у оближњем Новом Селу – још у невереци причају комшије и пријатељи. – Децу су лепо васпитали, права породица за пример.Велика је ово трагедија, тугује цео врњачки крај…

Сахрана посмртних остатака трагично настрадалог Василија Николића биће обављена сутра у 13 сати на сеоском гробљу у Штулцу.

ЗАХВАЛНОСТ

У овим тешким тренуцима за нашу породицу много су нам помогли лекари Дома здравља у Врњачкој Бањи који су недавно рођеног Марка сместили у краљевачко породилиште. Захвалност дугујемо и председнику општине Бобану Ђуровићу и посланику Зорану Бабићу који су нам се нашли у овој несрећи – додаје Никола Николић.