фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

На иницијативу Месне заједнице Берановац, а уз велику помоћ власнице овдашње трговинске радње „Верокс“ Маје Радовановић, као и градоначелника Краљева др Предрага Терзића, на најрадоснији хришћански празник мештани овог краљевачког приградског насеља данас су поклонима обрадовали социјално најугроженије, старачке и породице које имају децу са посебним потребама из свог краја.

– Желели смо да на Божић обрадујемо наше комшије које својим породицама због тешког материјалног стања не могу да приуште божићне дарове. Надамо се да ће ова акција постати традиционална и да ће нам се наредне године прикључити још више мештана и спонзора – каже Шалинић.

Овом приликом пакете са најосновнијим животним намирницама и средствима за хигијену добило је осам угрожених породица, а осим намирница, самохрана мајка Нада Камиџорац која се стара о непокретној кћерки Дијани (35), јуче је добила и модеран телевизор са ЛЕД екраном.

фото: инфоКВпресс
фото: инфоКВпресс

– Немам речи да се захвалим. Ово је за моју кћерку и мене најлепши Божић у животу – тешко је до речи долазила госпођа Камиџорац. – Наша Месна заједница, власница продавнице „Верокс“ и наш градоначелник Терзић још једном су показали да имају огромно срце и да у данима славља не заборављају оне којима је помоћ потребна.

Овај дивни пример хуманости није пропустио да похвали и први човек града др Терзић који је јуче посетио социјално угрожена домаћинства Берановца и Јовца.

– Нека ово постане божићна традиција и у другим краљевачким Месним заједницама, а локална самоуправа ће увек подржати хуманитарне акције ове врсте – поручио је градоначелник Терзић.