Борис БУЊАК
Борис БУЊАК

После три узастопна пораза и само једног освојеног бода у прва четири кола Прве лиге србије, дошло је до смене на кормилу Фудбалског клуба Слога из Краљева. Досадашњег шефа стручног штаба Петра Дивића на овој функцији замениће искусни фудбалски стратег Борис Буњак који се тако после три деценије враћа у свој клуб.

– Овде сам фудбалски стасао, завршио играчку и започео тренерску каријеру, а ту сам поново јер сматрам да могу да помогнем. Имамо добре, искусне појединце у екипи и несхватљив је мршав учинак на почетку сезоне. Верујем да ћу успети да тргнем играче, да ћемо прекинути серију пораза, јер да не верујем у то не бих се ни прихватио овог посла – каже Борис Буњак, нови шеф струке „белих“.

Након богате играче каријере, Буњак је у тренерске воде 1990. упловио управо у Слоги, потом је с клупе предводио Црвену Звезду из Гњилана, Јавор, Раднички из Ниша, пожаревачки Млади Радник и Хајдук из Куле, био је први српски тренер у руском шампионату, са великим успехом радиио је у Саудијској Арабији, Уједињеним Арапским Емиратима, Кувајту, Танзанији, Оману и Мјанмару. А, свој први испит на клупи Слоге имаће већ предстојећег викенда у комшијском одмеравању снага против Борца 1926 у Чачку.