OS IV Kraljevacki bataljon

ЗАШТО ЂАЦИ ЈЕДНОГ ОДЕЉЕЊА ШЕСТОГ РАЗРЕДА ОШ „ЧЕТВРТИ КРАЉЕВАЧКИ БАТАЉОН“ НЕ ИДУ У ШКОЛУ

Због вршњачког насиља једног ученика шестог разреда Основне школе „Четврти краљевачки батаљон“ над својим школским друговима, родитељи ђака овог одељења други дан за редом нису дозволили својој деци да похађају наставу.

Према речима родитеља, у питању је ученик који је премештен у ову осмолетку из друге градске школе управо због вршњачког насиља, али је он и у новој средини, како кажу, наставио „по старом“.

– То што деца преживљавају је право малтретирање. Нисмо сигурни за њихову безбедност и док тај силеџија не буде премештен не желимо да их пуштамо на наставу – поручују незадовољни родитељи.

Од доласка поменутог ђака у ову школу, по речима директорке, предузете су све мере за корекцију његовог понашања и савладавања потешкоћа које има, па му је чак одређен и лични пратилац, али школа очигледно не може сама да реши овај проблем.

– Према протоколу о заштити ученика од насиља у решавање овог проблема укључени су и Центар за социјални рад, Полицијска управа, Школска управа, као и Савет родитеља и Министарство просвете. Са родитељима чија деца не долазе у школу обављен је састанак и надам се да ћемо наћи начин да се деца што пре врате на наставу – каже директорка Марина Вучинић.

А, хоће ли бојкот наставе бити настављен, биће познато већ у понедељак.