Бојана Миленковић - фото: инфоКВпресс
Бојана Миленковић – фото: инфоКВпресс

Сјајним партијама у прва два меча трећег викенда Лиге нација у Краљеву и максималним победама против Русије и Белгије, одбојкашице Србије одушевиле су љубитеље магичне игре на мрежи из града на Ибру и околине.

За све оно што пружају на терену краљевачка публика, која одлично познаје и воли одбојку, знала је како да награди изабранице селектора Зорана Терзића, а стиче се утисак да је примачица сервиса Бојана Миленовић постала нова љубимица овдашњих навијача.

– Добро издање и победе на турниру у Краљеву доста нам значе и на резултатском и на психолошком плану. Евидентно је да како такмичење у Лиги нација одмиче да играмо све боље и надам се да ћемо са том праксом наставити све до пласмана на финални турнир. А, тамо зна се, борба до последњег даха за највиши степеник победничког постоља. То ова репрезентација својим квалитетом свакако заслужује – каже Бојана Миленковић.

Против Русије борбена Миленковићева у игру је ушла током другог сета и забележила седам поена, док је у дуелу са Белгијанкама на терену провела читав меч и на свој конто уписала 13 поена.

– Појединачни учинак нам је најмање важан. У Лиги нација лаки противници постоје само на папиру. Уколико се током меча мало опустите може да уследи силовит одговор ривала, а онда сте у проблему. Зато код нас нема опуштања, све играчице дају свој максимум без обзира колико времена проведу на терену – скромно додаје репрезентативна примачица сервиса.

После утакмице против Турске (игра се вечерас), српским одбојкашицама у Лиги нација предстоје турнири најпре у Ротердаму, а потом и у Аргентини. О томе колико ће им победа бити потребно да обезбеде пласман на „фајнал сикс“ наше одбојкашице не размишљају.

– Не бавимо се калкулацијама. И у Холандији, а потом и у Аргентини у свакој утакмици идемо на победу. На то нас обавезује дрес који носимо и велика љубав према својој земљи – наглашава Миленковићева. – Наш рецепт је одавно познат, срце на терен у сваком мечу без обзира ко се налази са друге стране мреже.