бајкери#немачка#помоћ

Удружење такозваних бајкера „Бајкер Бруми Хилфе Е.В.“ из Немачке које има одличну сарадњу са краљевачким колегама из Мото клуба „Кингс“ прикупило је, а ових дана и допремило чак шест шлепера хуманитарне помоћи намењену медицинским и социјалним установама у Краљеву.

У укупно сто палета ове веома значајне донације налази се медицинска опрема, болничко и хируршко рубље, комадни и канцеларијски намештај, инвалидска колица, шеталице и друга помагала. После царинских процедура, опрема ће бипти подељена  овдашњој Општој болници „Студеница“, Дому за смештај старих лица у Матарушкој Бањи и СОС Дечјем селу на Берановцу.

– Седамнаест година реализујемо хуманитарне акције тако што прикупљамо потребну опрему, исправну, половну и мало коришћену, коју сервисирамо и потом дистрибуирамо у по два града из две државе. Овога пута помоћ је упућена Румунији и Србији. Конвој је пратило стотинак бајкера из Швајцарске, Немачке, Румуније, Хрватске, Македоније и Србије – каже др Херман Мунзел, председник удружења бајкера из Немачке.

Хуманим бајкерима у име свих Краљевчана захвалили су градоначелник Предраг Терзић и др Зоран Мрвић, директор ОБ „Студеница“.

– Велика је срећа када вам, у настојањима да лечите и излечите пацијенте, помажу људи који своје слободно време проводе бринући о онима којима је помоћ најпотребнија, а то су болесне, старе и тешко покретне особе – рекао је др Мрвић. – Захваљујем пријатељима из Немачке што су препознали наше напоре да својим пацијентима створимо боље услове за лечење, у чему су нам овом вредном донацијом значајно помогли.