фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Због нерешених и веома замршених имовинско-правних односа, Аутобуска станица већ дужи низ година препуштена је потпуном немару и пропадању, а многи Краљевчани су склони да кажу да представља и својеврсно градско ругло.

Иако сигурно две деценије просто вапи за потпуном реконструкцијом, радове одлаже чињеница да је локална самоуправа власник земљишта, док је „Аутотранспорт“ предузеће у стечају власник дотрајалих објеката. Док се тај гордијев чвор не размрси, и они малобројни путници који аутобусом пристигну или само пролазе кроз Краљево, стећи ће веома ружан утисак о граду.

– Понудили смо одређену цену за куповину тих објеката, али је људи који руководе „Аутотранспортом“ у стечају нису прихватили. Зато смо одлучили да на суду утврдимо вредност тих објеката, а потом ће град Краљево као једини могући купац исплатити та средства и ући у посед не само земљишта, већ и објеката – каже др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Након тога, истиче први човек града, коначно ће уследити самостална или партнерска реконструкција Аутобуске станице.

– Одмах по добијању пресуде, започећемо са процесом решавања свих проблема који постоје на Аутобуској станици како би Краљево у најкраћем року добило модеран објекат којег се неће стидети – додао је градоначелник Терзић.

У међувремену, овдашње предузеће „ПУБ интренационал“ одустало је од уговра о закупу дела пословног простора Аутобуске станице склопљеног у фебруару ове године ради обављања јавног превоза, јер збох лоших услова на станици није могло да добије дозволу за обављање станичних услуга.