АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА - фото: инфоКВпресс
АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА – фото: инфоКВпресс

ГРАД КРАЉЕВО ПЛАНИРА ПРЕУЗИМАЊЕ АУТОБУСКЕ СТАНИЦЕ, ЈЕР САДАШЊА ПРИВРЕМЕНА ЛИЦЕНЦА ОМОГУЋАВА ДА ЈОШ НЕКО ВРЕМЕ ОВАКО ФУНКЦИОНИШЕ

Аутобуска станица у Краљеву тренутно ради са привременом дозволом за пружање станичних услуга, а овдашња локална самоуправа недавно је покренула поступак о преузимању власништва што је један од главних услова за добијање лиценце коју према Закону о превозу путника у друмском саобраћају издаје Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

– У власништву града тренутно није ништа. Власник земљишта на којем се налази аутобуска станица је држава, док су објекти у сувласништву Акционарског друштва „Србија“ и „Аутотранспорта“. Први корак је направљен одржавањем јавне расправе, а у овом поступку који смо започели земљиште би требало да преузмемо административним путем и да се договоримо о плаћању накнаде за постојеће објекте – каже Милан Милошевић, члан краљевачког Градског већа.

АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА - фото: инфоКВпресс
АРХИВСКА ФОТОГРАФИЈА – фото: инфоКВпресс

Привремена лиценца омогућава да аутобуска станица бар још неко време ради на досадашњи начин, а уколико се ускоро не реше имовинско-правни осдноси, она ће имати статус обичног стајалишта без права да наплаћује своје услуге и перонизацију аутобуса.

– Краљево је важaн саобраћајни чвор у аутобуском превозу и у интересу путника и града је да власништво на аутобуском станицом преузме локална самоуправа – додао је Милошевић.