стварају#нове#шампионе

Са основним циљем да популаризују пливање, ватерполо и остале водене спортове, као и да стварају нове шампионе, група ентузијаста и познатих спортских радника недавно је у Врњачкој Бањи основала ново Пливачко-спортско удружење „Бањчани 2019“.

За мање од месец дана ово Удружење окупило је стотинак малишана из Врњачке Бање и околине, узраста од три до 15 година, који три пута седмично тренирају на затвореном базену овдашњег хотела „Бреза“ под стручним надзором реномираних пливачких и ватерполо тренера.

– Осим школе и обуке пливања за оне најмлађе, формирали смо и ватерполо и пливачку такмичарску и предтакмичарску групу до кадетског узраста, а када се за то буду стекли услови у будућности планирамо и формирање првог тима. Идемо корак по корак, а највећа сатисфакција у овом тренутку је да су Врњчани препознали наш квалитетан рад са децом – каже Александар Тошић, председник и тренер ПСУ „Бањчани 2019“.

Уз Тошића у рад са малишанима укључен је и искусни познати стручњак Томислав Ћирић, легенда врњачког и краљевачког ватерпола, као и Никола Мијатовић, некадашњи успешни пливач и ватполиста.

– У ватрполо групи која марљиво ради под будним оком Томислава Ћирића имамо неколико талентованих момака који уколико наставе вредно да тренирају могу да постану квалитетни ватерполисти – наглашава Тошић. – Желимо да омасовимо водоне спортове, са посебним акцентом на ватерполо који је наш најтрофејнији спорт.