фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Успостављање снажније културне, спортске, туристичке, привредне и сарадње на свим другим нивоима у заједничком је интересу Краљева и градова на Кипру и верујем да ће потенцијални партнерски односи донети обострану корист.

Ово је данас на пријему код градоначелника Краљева др Предрага Терзића, изјавио Константинос Елиадес, амбасадор Кипра у Србији.

– Упознат сам са прошлошћу и богатом културном и историјском традицијом Краљева и околине, као и са свим недаћама које су задесиле овај крај. Данас се овај град развија крупним корацима стварајући одличне основе за економски и привредни развој – додао је амбасадор Елиадес.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Боравећи у граду на Ибру, амбасадор Кипра присуствоваће промоцији монографије „Краљево на путевима историје (Спомен-књиге погинулим у ратовима 1990-1999)“ аутора генерала Милисава Секулића, а у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“ са ученицима основних школа учествовао је и у интерактивној радионици „Са децом око света – Република Кипар“.

После обиласка сталне поставке овдашењг Народног музеја и тренутне изложбе у овој установи „Час анатомије“, амбасадор Елиадес посетиће и музејско-историјски и културни комплекс „Крстовград“ у оближњој Прогорелици.