kraljevo-humanitarna-zurka-danilo-jovanov-sa-kraljevackim-naprednjacima-16-09-2016

ОДРЖАНА ХУМАНИТАРНА ЖУРКА НА КОЈОЈ СУ ПРИКУПЉЕНА НОВЧАНА СРЕДСТА ЗА ДАНИЛА ЈОВАНОВА

У хуманитарној акцији за куповину хидрауличне платформе која ће Краљевчанину Данилу Јованову (37), некада великој нади српске кошарке који је већ пуних 18 година прикован за инвалидска колица, омогућити лакши улазак и излазак из свог стана на другом спрату зграде без лифта, до сада је прикупљено 1.820.000 динара, а до коначног „циља“ недостаје још око 650.000 динара.

Овој акцији својим донацијама и добровољним прилозима у протеклих седам месеци прикључили су се бројни спортисти, клубови, удружења и локална самоуправа, а недавно су на хуманитарној журци чланови Српске напредне странке из Краљева прикупили 62.400 динара.

– Спојили смо нешто лепо и корисно, Данило се дружио са нама и надам се да смо прикупљеним новцем бар мало допринели да се ова хуманитарна акција за још један корак приближи циљу – каже Славица Радоњић, потпредседница Савета за поупацију, бригу о деци и породици СНС.

Уз велику захвалност свима који су се до сада прикључили акцији, Данило Јованов не крије колико му значи овај вид подршке.

– Знам да ме моји Краљевчани нису заборавили и осећам се снажније и јаче да наставим своју борбу – нагласио је Јованов. – Много би ми значило да могу самостално да излазим из зграде, да што више времена проводим напољу, а вероватно ће ми се отворити и неки нови видици и планови.