Grb_policije

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, ухапсили су у више одвојених акција у претходних неколико дана 106 особа због постојања основа сумње да су починиле кривична дела тешке крађе, крађе и разбојништво.

Акције, усмерене на сузбијање имовинских деликата реализоване су на територији полицијских управа Београд, Ваљево, Бор, Врање, Зајечар, Зрењанин, Јагодина, Крагујевац, Краљево, Крушевац, Лесковац, Нови Пазар, Нови Сад, Пожаревац, Приjепоље, Смедерево, Сремска Митровица и Чачак

Ухапшени су осумњичени да су у претходном периоду извршили више од 200 тешких крађа, крађа и разбојништава. Такође, поднете су и кривичне пријаве у редовном поступку против још 37 особа.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву ухапсили су А.З. (1991) због постојања основа сумње да је починио пет тешких крађа и девет крађа у покушају.

Сумња се да је А.З. у претходних годину дана у насељеним местима у околини Краљева обијао куће, из којих је крао новац, прехрамбене производе, племените метале и друге вредне предмете.

Вредност украдених предмета процењује се на око 300.000 динара. Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужилаштву.

По налогу надлежног тужилаштва, припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против малолетника због постојања основа сумње да је починио два кривична дела тешка крађа.

Полиција је приликом претреса стана у коме живи осумњичени пронашла предмете кривичног дела, 14 ловачких ножева и поломљени стартни пиштољ, који су украдени из једне продавнице риболовачко-пиротехничке опреме.

Против двадесетдеветогодишњег мушкарца припадници Министарства унутрашњих послова у Краљеву, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку због постојања основа сумње да је починио кривично дело крађа.

Осумњичени је ухапшен непосредно након што је, како се сумња, украо металне шине недалеко од погона Ливнице.