42 Deciji majski salon pozivnica-01 (1)

На наградном конкурсу 42. ДЕЧЈЕГ МАЈСКОГ ЛИКОВНОГ САЛОНА није било задатог тематског ограничења. Идеја је била да надареним ученицима буде пружена прилика да потпуно слободно изразе свој таленат и креативност у области ликовног стваралаштва. Једини услов био је да ликовни педагози краљевачких основних школа одаберу најбоље радове својих ученика, настале на часовима ликовне културе током школске године. Будући да је тема слободна једини критеријуми за селекцију били су формално-технички и естетски квалитети ликовних радова. Заступљене су све технике на папиру, а право учешћа на конкурсу имали су ученици од 5. до 8. разреда.

Поред идејног и креативног решења одлука жирија је при селекцији за излагање и награде подразумевала оцену квалитета ликовних и естетских вредности и формално-техничких елемената понуђених радова. На основу наведених критеријума и након детаљног увида жири је од пристиглих 524 за излагање одабрао 275 најуспешнија рада из 16 основних школа са подручја града Краљева.
Главну награду „Милорад Михајловић“ трочлани жири је доделио НИКОЛИНИ МАЛОБАБИЋ, ученици осмог разреда из Основне школе Вук Караџић.

Свечано отварање 42. Дечјег мајског ликовног салона обавиће се у 24. маја у 12 сати у Галерији Народног музеја у Краљеву.