У склопу традиционалне манифестације „Дани Српске у Србији“ на централном градском тргу данас је постављен промотивни штанд на којем су становници Краљева из прве руке могу да се упознају са свим туристичким потенцијалима и знаменитостима Републике Српске.

фото: инфоКВпрес

Овим поводом у Краљеву боравила је и делегација братског Новог Горажда предвођена начелницом општине Милом Петковић која се најпре сусрела са градоначелником Краљева др Предрагом Терзићем, а потом заједно са њим и обишла штанд у центру града.

– Желимо да унапредимо нашу сарадњу са братским Краљевом посебно на привредном и туристичком пољу. Ми смо мала општина која је настала 1993. а правну верификацију добила 1995. године и сваки вид сарадње нам је веома значајан  – рекла је госпођа Петковић, дадајући да је овом приликом домаћину представљена чувена Горажданска штампарија, прва на простору БиХ и друга на Западном Балкану, која је радила од 1519. до 1523. године чувајући хришћанску веру и српски идентитет.

фото: инфоКВпрес

Боравећи у граду на Ибру гости из Републике Српске посетиће Народни музеј и средњовековни манастир Жичу. А, на сцени краљевачког позоришта заказана је представа „Седми дан“ у извођењу позоришта „Путујући глумац“ и Културног центра Источно Сарајево.