ИЛУСТРАЦИЈА - фото: инфоКВпрес
ИЛУСТРАЦИЈА – фото: инфоКВпрес

У саобраћајном удесу који се под још неразјашњеним околностима догодио у суботу увече, око 23.30, у насељу Грдица на Ибарској магистрали, на веома прометној деоници пута Краљево-Прељина, погинуо је двадесетпетогодишњи сувозач „бмв“ краљевачке регистрације, док је четири године млађи возач тешко повређен.

Како се претпоставља, удес се догодио када је поменути „бмв“, крећући се из правца Прељине ка Краљеву, излазећи из кружног тока из непознатог разлога прешао у леву коловозну траку и директно се сударио са „фолксвагеном“ краљевачке регистрације који је долазио из супротног смера. Од силине ударца, „фолксваген“ се одбио и ударио у други „бмв“ који се налазио у колони возила. 

Због тешких повреда задобијених у удесу, возач и сувозач „бмв“ су санитетским возилима превежени у Општу болницу „Студеница“ у Краљеву. Упркос напорима дежурних лекара ове установе да му спасу живот, двадесетпетогодишњи сувозач је, нажалост, убрзо подлегао повредама, док је његов млађи другар који јер управљао аутомобилом, како сазнајемо, збринут са тешким озледама.

Због удеса, а потом и увиђаја, саобраћај је на овој деоници ибарске магистрале, на самом улазу у Краљево из правца Прељине пуна два и по сата био у потпуном прекиду, па су се возила упућивала на алтернативне правце.

А, о узроку ове несреће у граду на Ибру само се нагађа. Незваничне информације које су се појавиле на појединим порталима да је возач био у алкохолисаном стању, као и да је у претходном периоду већ учествовао у два судара, нико из овдашње полиције, као ни из надлежног тужилаштва, није могао ни званично или незваничнио ни да потврди, ни да демантује.