фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

Дан министарства унутрашњих послова, Дан Полиције и своју крсну славу – Свету Тројицу, прославили су данас и припадници Полицијске управе у Краљеву (ПУК) којој припадају још и Полицијска станица у Врњачкој Бањи, и Полицијска станица у Рашки са испоставом на Копаонику.

На пригодној свечаности, одржаној у Мултимедијалном центру „Кварт“, којој су осим припдника полиције присуствовали и представници Жандармерије, Војске, Рашког округа, званичници и друге јавне личности Краљева, Рашке и Врњачке Бање, свечану заклетву положило је шесторо службеника у краљевачкој полицијској управи, примљених између два празника.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

– Тимским радом и колегијалним односима полицијски службеници ПУК су током минуле године остварили врло добре и одличне резултате. У 2018. није се догодило ниједно убиство што је први пут после 30 и више година, а у једном покушају убиства починиилац је одмах ухапшен и процесуиран. Проценат расветљавања имовинских дела је највећи у минулих шест година, а у саобраћајним удесима било је 27 одсто мање погинулих – рекао је Жељко Рајковић, начелник ПУК, сумирајући резултате у протеклом периоду.

фото: инфоКВпрес
фото: инфоКВпрес

За изузетне резултате, професионалност и допринос безбедности грађана начелник је наградио десеторо полицијских службеника увећањем коефицијента плате, а поводом свог празника, полицијски оркестар Министарства унутрашењих послова одсвирао је и неколико нумера, најпре на Тргу српских ратника у центру града, а потом и у сали „Кварта“.