Рукометашице Србије нису успеле да и други пут у само неколико дана савладају репрезентацију Чешке, али су и са освојеним бодом овериле визу за ЕП у Шведској. Меч у Краљеву, у оквиру четвртог квалификационог кола, завршен је без победника 28:28(15:15), а по свему виђеном реми је и најправеднији исход дуела две борбене репрезентације.

Пред око две хиљаде гледалаца у хали спортова крај Ибра, Чехиње су средином првог полувремена вешто користећи грешке у нападу Србије и захваљујући одбранама Барбаре Раникове стигле чак до четири гола предности. Предвођене расположеном Слађаном Поп-Лазић и Катарином Крпеж Шлезак наше рукометашице су до истека 30. минута ипак успеле да направе преокрет, али се на одмор отишло са егал резултатом.

Обострано тврда и изједначена игра виђена је и у наставку. Головима Тамаре Георгијев Србија је успела да стекне два гола предности, али ни то није било довољно да се сломи отпор жилавих гошћи. Могла је Србија да у самом финишу стигне и до целог плена, али је петнаестак секунди пре краја фантастична Раникова одбранила седмерац Катарини Крпеж Шлезак.

– Ово је био много тежи меч него онај у Чешкој. Желеле смо победу, али нас и овај бод води на Европски шампионат, што нам је и био главни циљ. Потрудићемо се да до краја квалификација добијемо оба меча и као прве у групи одемо на првенство старог континента – рекла је Тамара Георгијев, рукометашица Србије.

 

 

ХУМАНО И СВЕЧАНО

 

ОСИМ резултатског, утакмица је имала и хуманитарни значај пошто се прикупљао добровољни прилог за помоћ Данилу Јованову(37) из Краљева, некада великој нади српске кошарке који је већ 18 година прикован за инвалидска колица. Акцији се придружио и РСС, а Јованову је на полувремену уручено 156.000 динара.

Краљевачка публика била је у прилици и да поздрави наше легендарне румометаше – Вујовића, Исаковића, Вуковића, Цвековића, Елезовића, Грубића и Рнића који су се 1986. године, под диригентском палицом селектора Зорана Туте Живковића, окитили титулом