ПИШТОЉЕМ НА ЛЕКАРЕ

 

Дежурна екипа хитне службе краљевачког Дома здравља нападнута је вечерас око 20 сати у породичној кући пацијента Р.М.(75) у приградском насељу Рибница. На докторку Вању Блажић, специјалисту ургентне медицине и дежурну медицинску сестру Светлану Милић уз бујицу псовки и увреда физички је насрнуо пацијентов син који је потом, под дејством алкохола репетирао пиштољ, а затим и закључао улазна врата. Иако уплашене за свој живот, докторка и медицинска сестра су ипак успеле некако да отворе врата, уђу у возило хитне помоћи и срећом неповређене се врате у Дом здравља.

-Екипа наше хитне службе је по позиву отишла на адресу и у кући затекла три особе у алкохолисаном стању. После указане помоћи пацијенту и етичког савета догодио се инцидент о којем су обавештени и полиција и надлежно тужилаштво. Овде се ради и о нападу ватреним оружјем и противправном лишавању слободе – каже Душан Мицић, начелник Службе хитне медицинске помоћи у Краљеву.

Иако ни докторка Блажић, ни медицинска сестра Милић због стреса нису биле расположене да дају изјаве медијима, по речима др Мирјане Крчевинац, директорке Дома здравља, после указане помоћи, пацијенту који болује од дијабетеса је саветовано и да би због свог здравственог стања мање конзумира алкохол. У том тренутку његов син је без разлога почео да прети лекарској екипи, најпре вербално, а потом и ватреним оружјем.

Краљевачка полиција је по пријави одмах реаговала и привела силеџију, а да иронија буде већа он је непосредно по доласку у полицијску станицу затражио – медицинску помоћ.