DSC_7491 copy

Градски штаб за ванредне ситуације данас је укинуо ванредну ситуацију на територији града Краљева која је због поплаве у краљевачком крају проглашена 7. марта.

Ово је на прес конференцији саопштио градоначелник Краљева Томислав Илић, командант Градског штаба за ванредне ситуације.

– Реке се повлаче у своја корита, стручне комисије за процену штете су на терену, а нама предстоји асанација поплављених подручја. Зато ћемо започети и поделу сушилица како би се у што краћем року исушила влага из поплављених просторија, а службе Завода за јавно здравље већ обављају дезинфекцију, дезинсекцију и деритизацију – рекао је градоначелник Илић.

Према његовим речима, поплава је на територији Краљева оштетила 130 стамбених и према прелиминарним проценама исто толико помоћних објеката, док ће штета на пољопривредном земљишту бити процењена када се вода потпуно повуче са ораница.

– Очекујем да ћемо већ данас или најкасније сутра имати комплетну евиденцију о штети на стамбеним објектима коју ћемо доставити Влади Србије – нагласио је Илић. – Још немамо званичну информацију о расподели новчане помоћи поплављенима и колико ће она износити по домаћинству, али верујем да ће исплата те надокнаде почети у најкраћем року.