ПРОТЕСТ У КАНАЛУ

 

Иако му је домаћинство од Ибарске магистрале удаљено само неколико десетина метара, Драгутин Јевтовић (45), пољопривредник из села Тавник недалеко од Краљева, већ неколико дана не може трактором да изађе на ову саобраћајницу јер му је приликом ископавања канала за одвод атмосферске и фекалне воде срушен једини приступни мостић.

 Исказујући своје незадовољство, Јевтовић је у уторак симболично легао у ископани и недовршени канал пред својом породичном кућом, надајући се да ће на овај начин бар мало убрзати изградњу прелаза како би несметано могао да уђе у своје имање.

– Онемогућено ми је да нахраним стоку јер не могу трактором да довезем храну, а не могу ни да идем у поље да посејем кукуруз. Канал је ископала фирма „Штрабаг“ из Чачка, која је извођач радова на реконструкцији овог дела Ибарске магистрале, а одговор када ће ми и да ли ће изградити прилаз, од њих још нисам добио – прича Јевтовић док лежи у каналу.

Према Јевтовићевима речима, током 2014. и у марту ове године његово домаћинство је чак седам пута поплављено.

– Траже ми, међутим, да сам купим цеви, а ја новца за то немам. Сва вода из села се овде слива, а никада ни од државе ни од града нисам добио надокнаду штете. Жалио сам се, обијао прагове, али сам увек добијао одговор да нико није надлежан – додаје Јевтовић.

ШЕФ градилишта на реконструкцији деонице Ибарске магистрале од Мрчајеваца до Краљева Милан Јеринић, из чачанских „Путева“, који послују у склопу групације „Штрабаг“, каже да ће Јевтовићу у што краћем року бити изграђен прилаз.

No Comments Yet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *