DSC_7659 copy

После бројних протеста, шетњи градским улицама и блокада саобраћајница, десетак бивших радника краљевачког „Магнохрома“ данас по подне је „окупирало“ салу локалног парламента у којој, како кажу, намеравају да остану све до 30. марта за када је пред Основним судом у Краљеву заказано суђење по тужби радника због непотпуно исплаћених отпремнина.

– Спонтано смо одлучили да у скупштинској сали останемо даноноћно све до судског рочишта. За сада нас је десетак, али очекујемо да нам се током ноћи и јутра прикључи још колега – каже Душан Вукадиновић, бивши радник „Магнохрома“.

Бивши „ватросталци“ већ пуне четири године захтевају да им држава најзад исплати и “остатак” од 20 одсто договорених, али непотпуно исплаћених отпремнина по социјалном пограму. Приликом њиховог одласка из фирме, радници су 2012. године прихватили понуду државе да им најпре буде исплаћено 80 одсто отпремнина, а 20 одсто када „Магнохром“ буде успешно приватизован и коначно почне да ради. Како се то још није догодило, бивши радници некадашњег индустријског гиганта сматрају да су преварени и захтевају да им држава исплати оно што им припада – у просеку по 80.000 динара са каматом.