d834b067-3d4f-441b-8236-979c4df32b46

ШЕТЕЊА ДО СУДА

 

Настављајући свој вишегодишњи протест, око две стотине бивших радника краљевачког „Магнохрома“ данас је прошетало градским улицама, од Скупштине града до Вишег суда где је одржано рочиште по тужби једног од радника због непотпуно исплаћене отпремнине по социјалном програму.

– Како нам је саопштила судија, пресуда ће бити изречена крајем априла. Верујемо у повољан исход јер је правда на страни радника који само траже оно што им по закону припада – каже подносилац тужбе Лазар Павловић.

Некадашњи „ватросталци“ већ пуне четири године захтевају да им држава најзад исплати и “остатак” од 20 одсто договорених, али непотпуно исплаћених отпремнина по социјалном пограму. Приликом њиховог одласка из фирме, радници су 2012. године прихватили понуду државе да им најпре буде исплаћено 80 одсто отпремнина, а 20 одсто када „Магнохром“ буде успешно приватизован и коначно почне да ради. Како се то још није догодило, бивши радници некадашњег индустријског гиганта сматрају да су преварени и захтевају да им држава исплати у просеку по 80.000 динара са каматом.

– Размислићемо да ли ћемо изрицање пресуде сачекати у скупштинској сали у којој смо провели минулих десетак дана – додао је Павловић. – У сваком случају не одустајемо до коначне победе.