KRALJEVO - IZBACEN Predsdnik GrO PUPS Tomislav Babich pred prostorijama partije u Kraljevu, 02.03.2016

Председник краљевачког Градског одбора ПУПС Томислав Бабић (77) поднео је пријаву полицији против потпредседника Извршног одбора ове партије Аца Петровића (58) из Београда, оптуживши га да га је синоћ насилно избацио из страначких просторија у Краљеву, док Петровић демантује да је дошло до физичког контакта.

Према Бабићевим речима, овај несвакидашњи инцидент догодио се на састанку у страначким просторијама на који су га у понедељак увече позвали Петровић и председник ИО ПУПС Миладин Стошић из Ниша.

– Саопштено ми је да је ИО одлучио да се потпредседник ГрО Зоран Прибојац и ја разрешимо дужности, а као разлог су навели како су чули да на предстојеће изборе наводно не желим са СНС, већ са СПС. Петровић је потом изашао из канцеларије, док смо Стошић и ја наставили разговор. Вратио се после пола сата и наредио ми да напустим просторију. Одбио сам, одговоривши да је то могуће само уз судско решење или ако ме присли, а он ме је без речи рукама обухватио око појаса и изнео из канцеларије – прича Бабић.

Пошто је избачен из просторија, Бабић је позвао полицију, док су, према његовим речима, Петровић и Стошић ушли у аутомобил и отишли у непознатом правцу.

– Дао сам изјаву полицији и са потпреседником ГрО Прибојцем отишао у болницу на преглед јер сам бранећи се док ме је носио задобио повреду зглобова и груди. Када смо се вратили покушали смо да уђемо у просторије, али нисмо могли јер је брава промењена. Претпостављам да је то учинио Петровић када је изашао са састанка – додаје Томислав Бабић.

С друге стране, Ацо Петровић каже да су он и Стошић у Краљево дошли како би Бабићу и Прибојцу уручили одлуке о разрешењу, одбацујући оптужбе да је дошло до било каквог физичког контакта.

– То су измишљотине, па озбиљни смо људи! Наша намера је била да  им уручимо одлуке Извршног одбора о разрешењу и да нам предају кључеве од просторија које припадају ПУПС, а не њима – у телефонском разговору појашњава Петровић. – Нису желели ни да приме, ни да потпишу решења, а ни да предају кључеве. Бабић је на крају ипак узео решење, а пошто смо најзад добили кључеве изашли смо напоље. Брава је касније промењена за сваки случај јер се у канцеларијама налазе и новац и важна документа.

ПОЗАДИНА

ТОМИСЛАВ Бабић истиче да је за разрешење потребно да одлуку ИО усвоји Градски одбор који га је и предложио за ову функцију.

– То је процедура, а не насилничко и силеџијско понашање – наглашава Бабић. – Сумњам да је позадина свега прикривање малверзација руководиоца краљевачког Удружења пензионера, који је уједно и високи функционер ПУПС, против кога смо Основном јавном тужилаштву поднели кривичне пријаве и о чему ћемо тек обавестити јавност.