У ноћи између петка и суботе засад непознати вандали поломили су велики крст на Спомен-гробљу жртвама фашизма у Краљеву.

У протеклих неколико година хумке родољуба које су октобра 1941. године у знак одмазде стрељали фашистички окупатори неколико пута су се нашле на мети хулигана, али је овај најновији вандалски чин у великој мери узнемирио и наљутио становнике града на Ибру.

-Уместо да хумке буду опомена да се таква трагедија више никад не понови, ово свето место постало је место за испашу стоке, тренинге спортских екипа и стециште хулигана и наркомана. Надам се да је овај безумни чин последња опомена надлежнима да коначно ограде Спомен-гробље, па да чак ангажују и чуваре – каже Краљевчанка Александра Савић.

Уређење монументалног Спомен-гробља, преко пута краљевачке Железничке станице, по замисли архитекте Павла Крунића започето је још седамдесетих година прошлог века и до данас није завршено. Истина, током последњих неколико година, постављена је жичана ограда која на жалост не спречава вандале да скрнаве спомен обележја, да демолирају спомен-вагон и да недовршено „атомско склониште“ у непосредној близини претворе у јавни клозет. На велику бруку и срамоту свих Краљевчана…