DSC_7856 copyУколико све буде текло према плану и предвиђеној грађевинској динамици, Дом ученика у Краљеву у веома кратком року добиће монтажну спортску халу. Камен темељац овог спортског објекта данас су уз пригодну свечаност положили министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић и Томислав Илић, градоначелник Краљева.

– Живимо у времену када је веома важно да се сваки дан боримо против вршњачког насиља у школама. А, један од начина за борбу против насиља је да имамо добре ученичке домове са пратећим садржајима. Спортске хале су не само одличан додатак на оно што имамо у школама и ученичким домовима, већ су и место окупљања за целу заједницу, место које додаје ваншколске активности које стално прижељкујемо за ученике и за студенте, место које ће потрошити вишак њихове енергије који се не тако ретко огледа у поменутом насиљу – рекао је министар Вербић.

Изградња спортске сале при Дому ученика у којем је смештено 320 ђака, углавном средњошколаца, коштаће око 50 милиона динара од којих је један, већи део обезбедила локална самоуправа, а други ресорно Министарство. Извођач радова је конзорцијум краљевачких фирми, а уколико то временске прилике дозволе рок за завршетак прве фазе изградње је два месеца.

– Панели су припремљени, машине су спремне и у врло кратком року ми ћемо склопити ову халу која ће унапредити краљевачки Дом ученика и развијати заједништво и тимски дух код младих. Спорт је прави начин за то и управо нам је због тога ова хала значајна – додао је др Вербић.

Боравећи у Краљеву, министар је посетио и Пољопривредно-хемијску школу „Др Ђорђе Радић“, најстарију школу у Рашком округу и истовремено најстарију Пољопривредну школу у Србији која у континуитету ради од 1882. године, где је са директорком Светланом Младеновић осим школских просторија обишао и лабораторију и радионицу за практичну наставу.