Нова зграда београдског Шумарског факултета, популарна “Пирамида” на Гочу, комплетно је реконструисана. Након рушења старог објекта које је сгарађен пре 60 година, ново здање на површини од 1200 м2 има 24 собе, конференијску салу за око сто људи и нову трпезарију са кухињом. Вредност радова је више од милион евра , а средстава су обезбеђена из Европске уније. Према речима проф. др Ратка Ристића , декана Шумарског факултета у Београду ново здање биће намењено извођењу теренске практичне наставе за студенте Шумарског факултета, за научно истраживачке активности, стручне и научне скупове а одређени број дана у години биће слободан и за туристе на Гочу:
“ Још од 50-тих година прошлог века одлуком Владе, кад је Гоч дат на управљање Шумарском факултету у Београду, овде се спроводе разне научно истраживачке активности на површини од 3 730 хектара. Од 2014. године Гоч је проглашен за специјални резерват природе, заштићено природно подручје са својим изузетним природним одликама . Шумарски факултет као старалац, брине се о спровођењу прописаног режима заштите а то се очекује и од свих оних који желе да посете ове природне лепоте”, рекао је Ристић.
Посета Гочу била је и прилика да декан Шумарског факултета са сарадницима и начелник Рашког управног округа Небојша Симовић размотре могућности за отварање Више шумарске школе у Краљеву.
Идеја је да се кроз сарадњу Шумарског факултета и средње Шумарске школе у Краљеву, на Вишој шумарској отворе нови смерови, ловне активности, ловни туризам и комплементарна занимања везана за заштитуживотне средине.
“ Седиште Више школе би било у Краљеву. Поред стручних кадрова потребно је да се обезбеди одговарајућа инфраструктура, зграда, лабораторије и и подршка републичких и локалних органа. То би много значило за Краљево јер би таква Виша школа одговорила одређеним потребама региона за школовањем једног таквог кадра. Сваки град који има озбиљан универзитетски живот показује просперитет кроз економски и привредни раст “, изјавио је декан Шумарског факултета у Београду Ратко Ристић.
Начелник Рашког управног округа Небојша Симовић је рекао да поред Машинског и Грађевинског факултета који су већ годинама у Краљеву као и Више економске у Жичи, постоји велико интересовање и за отварање Више шумарске школе у Краљеву, тако да они који заврше средњу Шумарску могу да наставе школовање у свом граду.
У плану је и да Гоч заједно са околним планинама и туристичким потенцијалима привуче велики број туриста: “Изградњом нових павиљона површине 1700 м2 предвиђених за школски туризам и реализацијом пројекта “сопртско село” настојимо да Гочу вратимо стари сјај који је некад имао. На састанку смо разговарали и о уређењу скијалишта, како би Гоч приближили свим категоријама становништва”, рекао је начелник Рашког управног округа Небојша Симовић.