На месту некадашњих барака у којима су бројне генерације ђака из градова широм Србије током минуле четири деценије боравиле на зимовањима, летовањима и рекреативној настави у природи, на планини Гоч, недалеко од Краљева, данас је започета изградња новог павиљона у склопу Дечјег одмаралишта.

Камен темељац савременог објекта по европском стандарду јуче је уз пригодну свечаност и у присуству градоначелника Краљева Томислава Илића и начелника Рашког округа Небојше Симовића положио министар правде Никола Селаковић.

– Изградња новог павиљона Дечјег одмаралишта је прави пример одговорног руковођења градом Краљевом које мисли и на своје најмлађе. Долазећи на Гоч, где сам први пут, видео сам да ова планина поседује значајан туристички потенцијал. Ово је и прилика да се покаже и одговорност према најмлађима, према средини у којој  расту и начину на који се образују и васпитавају. Гоч не сме да буде богатство само Краљева већ читаве Србије, да у новосаграђено одмаралиште долазе малишани из свих наших крајева – рекао је министар Селаковић.

Изградња новог павиљона на Гочу, на надморској висини од 920 метара, према речима градоначелника Илића, коштаће око 76 милиона динара које је локална самоуправа обезбедила петогодишњим кредитом на домаћем банкарском тржишту, што је и предвиђено градским буџетом. Ново одмаралиште од 1.700 квадрата имаће 120 кревета, располагаће и бројним пратећим садржајима, од фитнес сале до атријума за боравак родитеља, а посебно ће бити прилагођено деци са посебним потребама.

– Наша намера је да Гоч постане туристичка дестинација са понудом која ће обухватити и школски, али и спортски туризам и зато планирамо да на овој планини ускоро започнемо и изградњу спортског села – нагласио је Небојша Симовић, начелник Рашког округа.

НЕКАДАШЊИ „Центар за одмор и рекреацију деце“, данашње Дечје одмаралиште „Гоч“ основано је и изграђено пре више од четири деценије на локацији Добре воде, на најшумовитијем делу ове питоме планине. Одмаралиште је регистровано као установа за дневни боравак деце са основним делатностима – рекреативна настава у природи, као и зимовање и летовање деце предшколског и основношколског узраста.