DSC_8072 copyПоводом манифестације „Дани Канаде“ у Краљеву, данас је град на Ибру посетио Филип Пинингтон, канадски амбасадор у Србији. Овом приликом, амбасадор је са челницима краљевачке локалне самоуправе и привредницима из Краљева и околине најпре присуствовао презентацији Канадског-српског пословног удружења.

– Краљево има солидну основу за инвестирање. Канадским привредницима и инвеститорима посебно су интересантне области пољопривреде, инжињерских наука и хидроенергетике јер је Канада позната по изградњи хидроцентрала. Постоји потенцијал за јачање привредне сарадње, а ми ћемо нашим привредницима представити оно што смо овде видели и чули – рекао је амбасадор Пинингтон, додајући да Србија и Канада негују пријатељске односе. – Подржавамо Србију у европским интеграцијама, помажемо развој инфраструктуре и инвестиција, и наше две државе немају ни један већи билетерални проблем.

Боравећи у граду на Ибру, а у оквиру „Дана Канаде“, амбасадор Пинингтон је потом у Народном музеју отворио изложбу историјске фотографије „Канадске медицинске мисије у Србији 1914-1918.“, дружио се са краљевачким малишанима у Народној библиотеци где је одржан програм „Са децом на пут око света – Канада“ и присуствовао отварању изложбе графика канадског уметника Ги Ланжевена „Сумрак анђела“ у Градској галерији.