Insekti

Народни музеј у Краљеву и ове године има част да угости још једну занимљиву изложбу Природњачког музеја у Београду. Изложба под називом „Кроз свет инсеката Србије“ има за циљ да запостављени и мало познати свет инсеката посетиоцима учини ближим и разумљивијим. Иако су инсекти углавном омражена и потцењена бића, на изложби су приказана у пуном сјају, разноврсности и лепоти. Они то заиста заслужују јер су најбројнија и најразноврснија група животиња, карактеристична по богатству необичних облика, боја и различитих начина живота.

Изложено је преко 5.000 примерака из збирки Природњачког музеја, представника 1.710 врста инсеката из ентомофауне Србије. Посетиоци могу да на једном месту погледају све оне врсте које у природи није могуће видети на једном месту, ни у том броју и разноликости, атакође и све фазе у развоју инсекта – од јајета, преко ларве, лутке, до одрасле јединке.

Изложба КРОЗ СВЕТ ИНСЕКАТА СРБИЈЕ, биће отворена у понедељак, 11.04.2016. године, у 13 сати у Народном музеју у Краљеву.