princeza-latarina-donacija-bolnicaПринцеза Катарина Карађорђевић посетила је данас Краљево и том приликом уручила вредну донацију Општој болници „Студеница“ – путнички аутомобил „фијат 500Л“, вредан 10.350 евра. Овај аутомобил намењен је првенствено за превоз онколошких пацијената којима је потребна терапија, а купљен је захваљујући куманитарној организацији „Лајфлајн“ из Канаде која је под покровитељством перинцезе Катарине ангажована на реализацији овог пројекта.

– На донаторској вечери успели смо да прикупимо новац за шест путничких аутомобила које ћемо донирати болницама у Србији. Краљевачка болница је прва добила донацију јер знам колико има проблема и колико јој је помоћ потребна. Желим да овај аутомобил користите дуго и успешпно на добробит свих ваших пацијената – рекла је принцеза Катарина уручујући др Зорану Мрвићу, директору Опште Болнице „Студеница“, кључеве аутомобила.

Осим јучерашње донације, принцеза Катарина је минулих година краљевачкој Општој болници поклонила још једно санитетско возило, инкубатор, 200 душека и постељину, а данас је даровала и играчке најмлађим пацијентима смештеним на Одељењу педијатрије.

Боравећи у Краљеву, принцеза Катарина се у пратњи своје сестре Бети Румелиотис састала и са челницима локалне самоуправе, директорима јавних предузећа и представницима Удружења грађана.