ИЛИЈА РИСТОВИЋ ИЗ ЗАКЛОПАЧЕ КОД КРАЉЕВА ЈОШ НИЈЕ ЗАПОЧЕО ПОПРАВКУ СВОЈЕ КУЋЕ ОШТЕЋЕНЕ У ЕКСПЛОЗИЈИ

Све што је Илија Ристовић (80) из села Заклопача, недалеко од Краљева, деценијама стицао буквално је нестало за само неколико секунди у ватреној стихији насталој услед експлозије гаса из плинске боце у приземљу његове једноспратне куће.
Од снажне експлозије прошло је већ више од месец дана, Илија се опоравио од задобијених опекотина и повреда, али поправку породичне куће још није започео, јер, како каже, његова пензија није довољна да поткрпи било какве радове.
– Имам кућу, али дом више немам. Све што сам имао претворило се у пепео. Снажна експлозија је избила и спољне и унутрашње зидове, намештај и гардероба су потпуно изгорели. Чепркам тако по згаришту, тражим нешто што је претекло, али слаба вајда… Ни сам не знам ни шта ћу, ни где ћу, спавам код рођака, али не могу тако довека – немоћно ширећи руке прича деда Илија.
Осим Илије, због тешких оштећења и немогућих услова за нормалан живот код рођака су се привремено сместили и његов син Радоје и Биљана, док други син Обрад са супругом Благицом и даље живи на спрату куће која више подсећа на рушевину него на породични дом.
– На спрату није било теших оштећења, али је велико питање колико је кућа сада безбедна за становање. Немамо пара за поправку јер нам је моја пензија једини стални извор прихода. Старији син повремено ради као електричар, млађи је остао без посла у Фабрици вагона, снаје нигде не раде, један унук студира, а други је у иностранству – додаје Илија.
Уз апел људима добре воље да им помогну у складу са својим могућностима, и упркос тешкој ситуацији у којој се нашао, деда Илију ипак не напушта нада у боље сутра.
– Док смо живи морамо да верујемо да ће нам бити боље – оптимиста је овај добродржећи дедица. – Кућио сам се толике године, а сада сам опет на почетку. Има на овом свету добрих људи, помоћиће нам…

РАЧУН ЗА ПОМОЋ

ЗА новчану помоћ Ристовићима отворен је текући рачун код Банке Поштанска штедионица а.д број: 200 46908597 85, на име Илија Ристовић, Заклопача 212, 36214 Врба.