romanija#merkur#vb

Уколико све буде текло према плану, комерцијалним гостима Врњачке Бање већ од пролећа наредне године на располагању ће бити још један луксузни објекат – модеран медицинско-угоститељски блок „Романија“ са четири звездице.

Овај пројекат, чија се вредност процењује на око 300 милиона динара без опреме, реализоваће врњачка Специјална болница „Меркур“. Пројекат подразумева реконструкцију постојећег објекта (вила „Сплендор“ пре другог светског рата) и изградњу потпуно новог, тако да ће укупна површина бити око 3.500 квадрата. Предвиђени капацитет је 75 кревета, уз могућност проширења на 85, а уз медицински блок објекат ће располагати и модерним спа центром, отвореним и затвореним базеном, рестораном, кухињом, конференцијском салом и додатним помоћним просторијама. Планирано је и да гости у новој „Романији“, пратећи највише светске стандарде, врњачку минералну воду користе на свим нивоима, и за пиће, и за купање у базенима.

– Идеја о реконструкцији постоји већ дуже време, а почетак реализације пројекта био је условљен припремом неопходне документације. Ово ће бити још један корак ка остварењу визије и креирању лидерске позиције у пружању медицинских и угоститељских услуга у целом региону – каже Бојана Бељић из СБ „Меркур“.